ZA PAMETNE TELEFONE

Pet aplikacija koje će vam pomoći da organizujete obaveze

Precrtavati sa spiska obaveza je odličan osjećaj. Međutim, notes i olovka ne mogu da vas podsjete na sastanak, ne mogu da vam pošalju e-mail, nazovu koga treba, ne može da podsjeti prijatelje s kojima nešto organizujete
54 pregleda 0 komentar(a)
pametni telefon, Foto: Shutterstock
pametni telefon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.11.2014. 09:41h

Posao, dogovori s prijateljima, kupovina namirnica pa čak i gledanje filmova i serija - stalno precrtavamo šta smo uradili, a šta još ne. Srećom, i za to postoje aplikacije.

Portal 24sata.hr piše da su se spiskovi onoga šta treba da uradimo oduvijek pravili, ali sada umjesto notesa i olovke pametni koriste pametne telefone i aplikacije za njih.

Precrtavati sa spiska obaveza je odličan osjećaj. Međutim, notes i olovka ne mogu da vas podsjete na sastanak, ne mogu da vam pošalju e-mail, nazovu koga treba, ne može da podsjeti prijatelje s kojima nešto organizujete, a komad papira ne možete podijeliti s drugima.

Za to vam treba jedna od ovih aplikacija za organizaciju obaveza:

1. Wunderlist

Ne zove se čudesnom listom bez razloga - osim što, očito, možete popisivati sve obaveze, možete ih i podijeliti ako u njima učestvuju i druge osobe, oni mogu da komentirišu, podsjeća vas, možete da namjestite rokove za projekte, a svojim obavezama možete dodati i hashtagove kako biste, na primjer, razdvojili poslovne od privatnih obaveza. Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iOS, ali treba doplatiti 4,99 dolara za sve funkcionalnosti.

2. Google Keep

Besplatan Googleov servis koji može da posluži i za organizaciju obaveza. Obaveze upisujete u poruke, koje mogu da budu glasovne, tekstualne i slikovne, a mogu se i pretraživati. Dostupno za Android uređaje i besplatno je.

3. Carrot

Ovo je aplikacija za sve koji žele da unesu malo zabave u svakodnevicu pretrpanu obavezama. Kroz vaše upisane stavke vodi vas robotski glas koji neće propustiti sarkastično da komentariše kad nešto obavite - prekoriće vas ako kasnite ili pohvaliti ako ste riješili obavezu na vrijeme. Dostupno za iOS uređaje za 2,99 dolara.

4. Tick Tick

Osim mogućnosti koju nude slične aplikacije, ova će umjesto vas ispuniti kalendar obavezama koje unesete s datumom. Takođe nudi mogućnost sortiranja obaveza prema hashtagu pa će sve označeno sa #sljedecivikend svrstati zajedno. Dostupno za Android i iOS, skidanje aplikacije je besplatno, a dodatne mogućnosti plaćaju se 2,99 dolara mjesečno.

5. Any Do

Ova će vam aplikacija svaki dan pokazati od jutra do večeri šta sve treba da obavite toga dana, podsjetiće vas na propuštene pozive, a nove obaveze možete dodavati i e-mailom. Dostupna za Android i iOS telefone, besplatna za skidanje, a sve opcije možete otključti sa 2,99 dolara mjesečno.