Šehović: Svjedočimo moguće najvećem investicionom ciklusu u obrazovnoj infrastrukturi

Prema riječima Šehovića, Vlada je otkupila zemljište za izgradnju novog vrtića i osnovne škole u zahvatu DUP-a „Radoje Dakić“, vrijednosti više od tri miliona eura
83 pregleda 2 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Damir Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 29.10.2018. 14:39h

Ministarstvo prosvjete raspisaće uskoro konkurs za idejno rješenje za školu u Tološima, a pregovara se sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope o produženju kreditnog aranžmana za novi ciklus izgradnje predškolskih ustanova, rekao je ministar prosvjete Damira Šehović.

Šehović je danas, odgovarajući na poslaničko pitanje u vezi sa planiranim investicijama u obrazovnu infrastukturu, rekao da bi konkurs za idejno rješenje za školu u Tološima trebalo da bude ubrzo raspisan, i da je planirana površina te ustanove oko pet hiljada metara kvadratnih.

On je istakao je i da se pregovara sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope o produženju kreditnog aranžmana za novi ciklus izgradnje predškolskih ustanova.

Kako je rekao, zahvaljujući takvom opredjeljenju Ministarstva i Vlade, „svjedočimo moguće najvećem investicionom ciklusu koji se odnosi na obrazovnu infrastrukturu poslednjih decenija“.

On je podsjetio da je izrada projektne dokumentacije za vrtić u Bloku VI u završnoj fazi, nakon čega će, kako je dodao, raspisati tender za odabir izvođača radova.

Prema riječima Šehovića, Vlada je otkupila zemljište za izgradnju novog vrtića i osnovne škole u zahvatu DUP-a „Radoje Dakić“, vrijednosti više od tri miliona eura.

Za narednu godinu, kako je kazao, planiran je početak aktivnosti na izgradnji višemilionskih projekata, novog vrtića, moguće i škole, odnosno izrada projektne dokumentacije.

Šehović je dodao da je planirana izgradnja nove osnovne škole u naselju Karabuško polje.

Kako je rekao, u toku su aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa mještana sa Glavnim gradom i opštinom Tuzi, kako bi se moglo pristupiti izradi projektne dokumentacije za tu višemilionsku investiciju.

Šehović je kazao da je, nakon otvaranja vrtića u naselju Zagorič krajem 2016. godine, u koji je uloženo 1,2 miliona eura i vrtića na Starom Aerodromu, vrijednog blizu tri miliona EUR, u toku izgradnja vrtića u Tuzima vrijednosti oko 1,5 miliona eura.

„U postojeći objekat Gimnazije „Slobodan Škerović“ tokom ljetnjeg raspusta uloženo je oko 1,3 miliona eura, čime su stvoreni odlični uslovi za boravak i rad“, naveo je Šehović.

Prema njegovim riječima, nezavisno od toga,. Ministarstvo prosvjete analizira potrebu izgradnje nove gimnazije.

Bonus video: