Mazda predstavila mali krosover CX-3

Manji brat modela CX-5 može da primi 4 do 5 osoba, a pokreću ga benzinski i dizel motori snage od 105 do 150 konja.
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2014. 10:14h

SUV groznici se, bar za sada, ne vidi kraj. Nakon što je svaki proizvođač u ponudu ubacio kompaktni SUV, sada su na redu takozvani mini SUV modeli.

Na sajmu automobila u Los Anđelesu Mazda prikazuje redizajnirani CX-5, ali prava zvijezda je njegov manji brat CX-3.

Japanski krosover dug samo 4,28 metara je interesantan konkurent modelima kao što su Opel Mokka, Mini Countryman, Renault Capture ili Fiat 500X.

CX-3 dizajnom podsjeća na ostale nove Mazdine modele, s tim što su blatobrani malo raskošniji.

Motorizacija je snažnija nego kod konkurencije. Mazda CX-3 će biti dostupna sa dvolitarskim benzinskim motorom od 120 ili 150 KS.

Novi 1,5-litarski dizelaš će u početku da se prodaje u verziji sa 105 KS. Na raspolaganju su šestostepeni manuelni ili automatski mjenjač, kao i pogon na prednje ili na sve točkove.

Enterijer je takođe vrlo sličan ostalim modelima iz ponude, a osmišljen je da pruži dovoljno prostora za četiri do pet osoba, zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 2,57 metara.

Dolazak na tržište se očekuje u junu, a oprema će da bude vrlo bogata. Između ostalog, CX-3 će moći da se dobije sa kontrolno navigacionim sistemom MZD uz koji dolazi i displej od 7 inča i rotacioni prekidač na centralnoj konzoli.

Tu su i Head-Up displej, pomoć pri urgentnom kočenju u gradu, pomoć pri parkiranju, adaptivni tempomat, a prvi put su dostupni i LED farovi sa LED maglenkama.

Cijena baznog modela bi trebalo da bude oko 18.000 eura.

Galerija

Bonus video: