BMW od sada preporučuje Shell ulje, okončao saradnju sa Castrolom

Bavarska kompanija je uvidjela prednosti revolucionarne Shell Pure Plus tehnologije pretvaranja prirodnog gasa u kristalno čisto bazno ulje.
283 pregleda 1 komentar(a)
BMW Shell, Foto: Shell, BMW
BMW Shell, Foto: Shell, BMW
Ažurirano: 19.11.2014. 12:15h

BMW je okončao saradnju sa dugogodišnjim partnerom, proizvođačem motornih ulja Castrol, i ušao u partnerstvo sa kompanijom Shell, zbog njihove nove revolucionarne tehnologije.

Shell će biti preporučeno ulje od strane bavarskog proizvođača za brendove BMW, BMW i, BMW M, MINI i motociklističku diviziju BMW Motorrad.

Od početka 2015, premijum ulja Shell će biti dostupna klijentima u BMW mreži koja broji preko 3.500 dilera, u više od 140 zemalja.

U okviru saradnje Shell će proizvoditi ulje koje će se pakovati u BMW brendiranu ambalažu. Ovi proizvodi će zadovoljavati specifikaciju najnovijih BMW motora, a njihova osnova će biti Shell PurePlus tehnologija o kojoj smo već pisali.

Radi se o revolucionarnoj tehnologiji proizvodnje ulja putem pretvaranja prirodnog gasa u kristalno čisto bazno ulje. Ovaj proces nazvan GTL (gas to liquid), razvijana je tokom 40 godina istraživanja. Na taj način su izbjegnute nečistoće nastaju u procesu proizvodnje ulja od sirove nafte.

“Čast nam je što je Shell postao preporučeno ulje od strane BMW-a. Svjetski lider u proizvodnji luksuznih automobila i motocikala prepoznao je prednosti koje donosi naša ekspertiza i tehnologija. To je potvrda vrijednosti naše najsvježije inovacije: Shell PurePlus tehnologije u premijum motornim uljima”, kazao je Mark Gejnsbru, potpredsjednik kompanije Shell Lubricants.

Bonus video: