"Stradanja u saobraćaju su rezultat nerada"

Govoreći na konferenciji "Strateško upravljanje bezbjednošću saobraćaja na putevima" u Budvi, dr Lipovac je naglasio da je ulaganje u bezbjednost saobraćaja stvar našeg poimanja i naše svijesti.
314 pregleda 0 komentar(a)
Dr Krsto Lipovac, Foto: Uns.org.rs
Dr Krsto Lipovac, Foto: Uns.org.rs
Ažurirano: 19.11.2014. 12:46h

Za loše stanje u bezbjednosti saobraćaja opravdanje ne smije da bude nizak životni standard i finansijska situacija, kazao je dr Krsto Lipovac, jedan od najvećih stručnjaka u Evropi u ovoj oblasti.

Govoreći na konferenciji pod nazivom "Strateško upravljanje bezbjednošću saobraćaja, koja je prošle sedmice održana u Budvi u organizaciji Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku, dr Lipovac je naglasio da je ulaganje u bezbjednost saobraćaja stvar našeg poimanja i naše svijesti, najprije o značaju problema bezbjednosti saobraćaja.

"Treba da nam bude jasno da stradanja u saobraćaju nijesu slučajna, da su ona rezultat našeg nerada, naših promašaja i nedovoljne posvećenosti. Ona se mogu zaustaviti i mogu se smanjivati", kazao je dr Lipovac.

Konferencija je održana u Akademiji znanja u Budvi, a njeni ciljevi su bili sagledavanje postojećeg stanja, identifikacija ključnih problema u upravljanju bezbjednošću saobraćaja na putevima i predlaganje odgovarajućih rješenja i mjera za unaprjeđenje bezbjednosti, saglasno propisima i praksi u zemljama Evropske unije.

"Sa akademskom javnošću u oblasti bezbjednosti saobraćaja smo razmotrili koja su to nova rješenja, kako bi bili u mogućnosti da ih inkorporiramo i da pratimo savremene trendove u oblasti bezbjednosti saobraćaja", naglasila je Mirel Radić Ljubisavljević, v.d. direktora Direktorata za drumski saobraćaj.

Bonus video: