Folksvagen Golf karavan u najekstremnijem obliku

Golf R Variant uz pomoć dvolitarskog turbobenzinca snage 300 konja juri brzo poput munje, a u njega možete da spakujete 605 litara prtljaga.
114 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2014. 19:15h

Folksvagen je na sajmu automobila u Los Anđelesu predstavio karavansku verziju Golfa u ekstremno sportskoj varijanti.

Golf R Variant pokreće dvolitarski četvorocilindarski turbobenzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem od 300 KS i 380 Nm.

U serijskoj opremi dolazi šestostepeni automatski DSG mjenjač i pogon na sve točkove, a ovakav pogon obezbjeđuje ubrzanje do 100 km/h za 5,1 sekundu, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

Uprkos fenomenalnim performansama, deklarisana je potrošnja od sedam litara.

Prtljažnik je za 262 litra veći od hečbek varijante, ukupno prima 605 litara, a kada se nasloni zadnjih sjedišta obore dobija se 1.620 litara.

Spoljašnjost odmah odaje da se radi o najekstremnijem modelu. Tu su sportski branici, uvećani usisnici vazduha, zadnji difuzor, auspuh sa četiri hromirana završetka, biksenon farovi sa LED dnevnim svjetlima, a točkovi su veličine 18 inča, a kao opcija se mogu dobiti i od 19 inča.

Sportska sjedišta od alkantare, površine od karbona, pedale komandi od nerđajućeg čelika i plavo osvjetljenje su specifičnosti enterijera.

Cijena nije precizirana, ali očekuje se da će biti malo veća od hečbek verzije Golfa R, koji u Njemačkoj košta 38.325 eura.

Galerija

Bonus video: