Završena još jedna faza širenja mobilne mreže Crnogorskog telekoma

3 komentar(a)
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 13.11.2014. 11:15h

Ekipe Telekoma su ovih dana završile najnoviju fazu projekta širenja mobilne mreže u cilju poboljšanja pokrivenosti i unaprijeđenja kvaliteta usluga, pri čemu su u funkciji 122 nove lokacije.

Iz Telekoma je saopšteno da je projekat počeo 1. septembra i za nešto više od dva mjeseca puštene su u rad 122 nove lokacije, od čega su 41 4G i 71 3G. U projekat je investirano 1,5 miliona eura.

“Tako je sada 3G signalom pokriveno ukupno 585 hiljada stanovnika, odnosno 94 odsto, dok je na početku realizacije projekta, pokrivenost bila 497 hiljada stanovnika, odnosno 80 odsto.

U istom periodu je 4G signalom pokriveno ukupno 386 hiljada stanovnika ili 62 odsto, dok je 1. septembra pokrivenost bila 236 hiljada stanovnika ili 38 odsto.

“To praktično znači da svi gradovi u Crnoj Gori imaju pokrivanje 4G signalom, koje omogućava izuzetne brzine do 150 megabita u sekundi (Mbps). Uz ultrabrzo surfovanje, 4G tehnologija podržava mobilne aplikacije za mobile TV, video streaming, online gaming, kao i video sadržaje HD formata”, precizira se u saopštenju.

Iz Telekoma su rekli da je za surfovanje 4G brzinom, potrebno da korisnik ima uređaj koji podržava 4G, kao i da se nalazi u području pokrivenom 4G mrežom. Mapa pokrivenosti se nalazi na web strani www.telekom.me/pokrivenost.nspx.

Bonus video: