Rokšped izgubio spor sa Glavnim gradom: Odbijen zahtjev da se sasluša Mugoša

Procijenjena vrijednost spora je bila pola miliona eura, a konačnu vrijednost je u skladu sa zahtjevom tužioca, koji sud tokom prvostepenog postupka nije prihvatio, trebalo da utvrde vještaci građevinske i ekonomske struke
282 pregleda 2 komentar(a)
Rokšped, Foto: Arhiva Vijesti
Rokšped, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.10.2018. 09:38h

Privredni sud odbio je tužbu kompanije Rokšped koja je tužila Glavni grad Podgoricu jer je pretpjela ogromnu štetu zbog neusvajanja DUP “Tuzi 3”, zbog čega proteklih 18 godina nije mogla dobiti građevinsku dozvolu za poslovni centar u Tuzima.

Presudu je donijela sudija Nataša Bošković. Kako “Vijesti” saznaju uslijediće žalba Rokšpeda Apelacionom sudu.

Procijenjena vrijednost spora je bila pola miliona eura, a konačnu vrijednost je u skladu sa zahtjevom tužioca, koji sud tokom prvostepenog postupka nije prihvatio, trebalo da utvrde vještaci građevinske i ekonomske struke.

“Osnov tužbenog zahtjeva jeste, kako tužilac tvrdi nezakonit rad organa tuženog u upravnom postupku. Odredbom člana 166(stav1) Zakona o obligacionim odnosima propisano je da pravno lice odgovara za štetu koju njegov organ prouzrokuje trećem licu u vršenju ili u vezi sa vršenjem svojih funkcija. U konkretnom slučaju nisu ispunjeni uslovi iz citiranog člana za odgovornost tuženog, zbog čega je sud odbio tužbeni zahtjev”, navodi se u presudi sutkinje Bošković.

Ona je utvrdila da u upravnom postupku ne postoji pravosnažna odluka upravnog organa o nezakonitom radu Glavnog grada, koja bi bila osnov za naknadu štete.

Sutkinja Bošković je odbila zahtjev Rokšpeda da se pred sudom kao svjedoci saslušavaju bivši gradonačelnik Miomir Mugoša, kao i ovlašćeni zastupnik tužioca Nuo Stanaj.

Odbijen je i zahtjev Glavnog grada da se Agencija za izgradnju i razvoj uključi u parnicu, kao umješač

Preporučujemo za Vas