Odbor za ekonomiju nije raspravljao o imenovanju člana Senata DRI

Na dnevnom redu sjednice Odbora, koja je zbog nedostatka kvoruma kasnila 45 minuta, bilo je utvrđivanje Predloga odluke o imenovanju jednog člana Senata DRI, ali je ta tačka odložena zbog odsustva šest članova tog skupštinskog tijela
64 pregleda 0 komentar(a)
Odbor za ekonomiju, Foto: Skupština Crne Gore
Odbor za ekonomiju, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 24.10.2014. 10:56h

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet danas nije raspravljao o imenovanju jednog člana Senata Državne revizorske institucije (DRI), jer je za to bilo neophodno prisustvo svih članova tog parlamentarnog tijela.

Na dnevnom redu sjednice Odbora, koja je zbog nedostatka kvoruma kasnila 45 minuta, bilo je utvrđivanje Predloga odluke o imenovanju jednog člana Senata DRI, ali je ta tačka odložena zbog odsustva šest članova tog skupštinskog tijela.

Predsjednik Odbora, Aleksandar Damjanović, podsjetio je da je sredinom septembra raspisan konkurs za petog člana Senata DRI, koji je završen 2. oktobra i na koji se javilo deset kandidata.

Odbor je pokrenuo postupak za imenovanje člana Senata DRI, pri čemu je procedura novim zakonskim rješenjima premještena iz Administrativnog u Odbor za ekonomiju.

Administrativni odbor je dva puta raspisivao konkurs za to mjesto, ali nije uspio da izabere kandidata o kome bi se poslanici izjasnili na plenumu. U Senatu DRI peto mjesto je ostalo upražnjeno nakon što je bivši predsjednik Senata, Miroslav Ivanišević, u aprilu prošle godine podnio ostavku zbog kompromitujućeg snimka objavljenog na YouTube-u.

Odbor je, na predlog predstavnika Ministarstva finansija, odlučio da za narednu sedmicu odloži raspravu o realizaciji skupštinskih zaključaka povodom usvajanja zakona o završnom računu budžeta za 2012. godinu i o budžetu za ovu godinu, kako bi u njoj učestvovao ministar finansija, Radoje Žugić.

Bonus video: