DPS: DF manipuliše sa novcem poreskim obveznika

"Cijela crnogoska javnost sluša o navodnom poštenju Demokratskog fronta, njihovim ekspertima i „vrlim“ borcima za demokratizaciju Crne Gore", stoji u saopštenju
76 komentar(a)
Plata, novac, Foto: Shutterstock
Plata, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.10.2014. 12:17h

Već nekoliko godina uzastopno Državna revizorska institucija konstatuje i dokazuje da konstituenti Demokratskog fronta vrše krivična djela prilikom trošenja novca poreskih obveznika, poručili su iz DPS-a.

"Kontrola prihoda i rashoda za 2013. godinu Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene nije rezultirala pozitivnim mišljenjem, što znači da su se i ove godine te partije bavile švercovanjem finasijskih iskaza, poslovale suprotno zakonima Crne Gore, novac trošile na jedan, a prikazivale na drugi način...

Zanimljivo je i to da su politički „čistunci“ iz DF-a primali ogromne honorare od svojih partija, a da niko to nije prikazao u svojim izvještajima koje su obavezni da dostavljaju Komisiji za sprječavanje sukoba interesa. Prikrivanje i netačno prijavljivanje prihoda javnih fukcionera su signali za hitnu reakciju nadležnih državnih organa.

Cijela crnogoska javnost sluša o navodnom poštenju Demokratskog fronta, njihovim ekspertima i „vrlim“ borcima za demokratizaciju Crne Gore", stoji u saopštenju.

U DPS-u su se upitali zašto se DF ne demokratizuje dok, kako kažu, svake godine u izvještajima DRI čitamo o njihovim finansijskim malverzacijama, isplati gotovine bez pokrića, enormnim honorarima za njihove funkcionere bez opisa posla i postojanja bilo kakvih kriterijuma.

"Ne prođe ni dan da ne pomenu Zakon o finansiranju političkih partija, a njihovim rasipničkim finansijskim poslovanjem svakodnevno krše taj zakon i mnoge druge i to do nivoa krivične odgovornosti. Isto važi i za neformalnu političku grupu iz DF-a, koja pored ambicije da postane partija pristaje da bude samo frakcija i to na podračunu Nove srpske demokratije, mimo pravila i mimo zakona.

Građani ne žele da prihvate takav model ponašanja i poslovanja, zato i drže Demokratski front u opoziciji, daleko od šanse da takva politička opcija odlučuje o budućnosti našeg društva. Međutim, glavno je pitanje do kada će tužilaštvo i nadležne institucije ćutati na eksplicitno i dokazano nezakonito postupanje konstituenata Demokratskog fronta i kada će krenuti da se obračunaju sa kriminalnim aktivnostima u njihovim redovima", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Bonus video: