Na testu: Kako funkcioniše Apple Pay prvih dana rada

To omogućava korisnicima da lako, čak i bez kreditne kartice, plaćaju robu i usluge u nizu prodavnica sa kojima Apple ima ugovor o tome
57 pregleda 1 komentar(a)
Apple Pay, Foto: Beta/AP
Apple Pay, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.10.2014. 13:50h

Apple je 20. oktobra objavio verziju operativnog iOS 8.1, koja dolazi sa Apple Pay funkcijom na iPhone 6 ili 6 Plus telefonima.

To omogućava korisnicima da lako, čak i bez kreditne kartice, plaćaju robu i usluge u nizu prodavnica sa kojima Apple ima ugovor o tome.

Ekipa sajta Techcrunch je već isprobala mogućnosti bezkontaktnog plaćanja baziranog na NFC tehnologiji, kod lanaca marketa Walgreens i McDonald’s:

Priprema iPhone 6 Plus telefona za Apple Pay je trajala jedan minut. Procedura je sljedeća: otvori se Passbook aplikacija, pritisne "Add", odredi kreditna/debitna kartica u meniju, a sve kao forma unošenja broja vaše kreditne kartice, datuma isteka i bezbjednosnog koda.

Za one koji su lijeni da sami ukucavaju brojeve sa kartice, postoji opcija da se to odradi kamerom i nakon unosa podataka ne mora se više otvarati Passbook kako bi koristili Apple Pay.

Ekipa koja je testirala Apple Pay prenosi da je u oba lanca beskontaktno plaćanje iPhone-om proteklo lako, držeći prst na Touch ID i primicanjem telefona određenom dijelu platnog terminala.

Evo još jednog videa u kojem su prvi korisnici Apple Pay-a testirali sistem:

Bonus video: