Standardizovati izradu web stranica da budu dostupne svima

0 komentar(a)
e-pristupačnost za sve, Foto: Gov.me
e-pristupačnost za sve, Foto: Gov.me
Ažurirano: 16.10.2014. 14:58h

E-pristupačnost ne bi trebalo sprovoditi iz humanosti, već bi trebalo napraviti standard za kreiranje web sajtova dostupnih svima, kao i cilj da se digitalna podijeljenost pretoči u digitalnu povezanost, neki su od zaključaka sa današnje konferencije "E-pristupačnost za sve".

Konferenciju na temu web pristupačnosti sa posebnim osvrtom na crnogorske prilike je, u saradnji sa Udruženjem mladih sa hendikepom i savezom slijepih Crne Gore, organizovalo Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije.

U okviru Konferencije bilo je riječi o tome šta predstavlja sama definicija e-pristupačnost, u kolikoj mjeri je važna i zašto je potrebno osigurati istu, kao i na koji način sve to učiniti. Učesnici konferencije, a posebno organizatori su nastojali da pojasne na koje sve barijere nailaze osobe sa invaliditetom kao korisnici weba.

Utvrđivanje problema, sprovođenje mjera i na kraju realizacija i rješavanje problema, doprinosi opštoj socijalnoj jednakosti, odnosno društvu u kojem svako može da da svoj doprinos.

Bonus video: