Konkurs za takmičenje mladih inovatora

59 pregleda 1 komentar(a)
inovacije, Foto: Shutterstock
inovacije, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.10.2014. 13:01h

Konkurs za takmičenje mladih inovatora, čiji je cilj pronalazak talentovanih mislilaca i socijalnih tehno preduzetnika širom svijeta, otvoren je do 3. novembra

Za takmičenje koje će biti održano u Dohi, prijave mogu poslati zainteresovani koji imaju od 18 do 30 godina, iz 193 države članice Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU).

Iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije pojansili su da je takmičenje Mladih inovatora platforma za inovativne ideje i digitalnu kreativnost.

"Cilj je da se nađu mladi talentovani mislioci i socijalni tehno preduzetnici širom svijeta, kao i da ih podstakne da predstave svoje inovativne ideje na predstojećem događaju ITU Telecom World 2014 u Dohi u decembru“, kaže se u saopštenju.

Taj izazov je, kako se navodi, pokrenut sa ciljem traženja najbolje ideje za nove poslove i inicijative koje mogu koristiti potencijal Internet of Things, za društveno dobro.

„To mogu biti ideje koje će uključivati IoT tehnologije u oblasti od posebnog društvenog interesa , kao što su poljoprivreda, vodoprivreda, transport, zdravstvo i sl“, precizira se u saopštenju.

Iz Ministarstva su objasnili da se Termin Iot odnosi na tehnologije koje digitalno povezuju i komunicijraju sa fizičkim objektima širom svijeta i imaju potencijal da radikalno promijene područja kao što su poljoprivreda, zdravstvo ili usluge klijentima.

Više informacija o takmičenju može se naći na web adresi https://ideas.itu.int ili http://telecomworld.itu.int/take-part/innovate/.

Bonus video: