Marković: Crna Gora u zamahu koji vodi prosperitetu i budućnosti

Premijer je izrazio zadovoljstvo rezultatom koji je Vlada ostvarila u protekle dvije godine
64 pregleda 8 komentar(a)
duško marković savjet stranih investitora, Foto: Vlada Crne Gore
duško marković savjet stranih investitora, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 21.11.2018. 18:24h

Crna Gora je u zamahu koji vodi prosperitetu i budućnosti, a ostvarene stope ekonomskog rasta od 4,8 odsto su među najvećima u regionu i Evropi, poručio je premijer Duško Marković na današnjem Savjetu stranih investitora u Podgorici.

"Stabilizovane su javne finansije, imamo makroekonomsku stabilnost, povećana je investiciona aktivnost... Ostvarene stope ekonomskog rasta od 4,8 odsto su među najvećima u regionu i Evropi", kazao je Marković.

On je izrazio zadovoljstvo rezultatom koji je Vlada ostvarila u protekle dvije godine.

"To je zajednički napor ostavren sa brojnim partnerima među kojima je i Savjet stranih investitora", rekao je predsjednik Vlade.

Ističe i da Vladine procjene rasta za 2018. godinu ne mogu biti ispod 4,1 odsto, dodavši da lično "ne bi volio da bude ispod 4,5 odsto".

Marković poručuje i da budžet za 2019. mora biti izbalansiran.

"Cilj je da se tekuća potrošnja mora finansirati iz realnih izvora, što je bio slučaj i u prethodne dvije godine. Ni jedan euro neće biti usmjeravan iz zaduženja u tekuću potrošnju. Pritisli smo administraciju da bude efikasnija i odgovornija kako bismo poboljšali ažurnost i da zahtjevi biznisa ne bi čekali u fiokama", kazao je premijer.

Bonus video: