Opel Adam Roks za uživanje u prirodi

Opel na sajmu automobila u Parizu za petnaestak dana predstavlja krosover verziju modela Adam, koja je dobila naziv Roks.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2014. 17:34h

Opelova porodica Adam se širi. Njemački proizvođač u ponudu uvodi avanturističku verziju Roks, koja će da bude predstavljena na sajmu automobila u Parizu početkom idućeg mjeseca.

Kako ističu u Opelu, radi se o automobilu stvorenom za uživanje na otvorenom, elegantnom trendseteru i šampion u individualizaciji.

I zaista, Adam Roks se odlično snalazi u različitim ulogama. Kao urbani krosover džepnog formata, sa troje vrata i dužinom od 3,75 metara, ovaj automobil otvara i novi tržišni segment.

Opelovi stilisti su razvili nove elemente dizajna, dodatke i ukrasne detalje za sjedišta karakteristične samo za Roks. Tu je i platneni krov Swing Top, koji može da se spušta do pbrzine od čak 140 km/h.

Najnovijeg člana Opelove urbane porodice pokreće potpuno novi ECOTEC turbobenzinski motor sa direkltnim ubrizgavanjem zapremine 1 litar.

Ovaj napredni agregat džepnog formata je već u skladu sa strogim Euro 6 standardima i pomjera granice u klasi trocilindarskih motora po pitanju izuzetno niskog nivoa buke i vibracija. Izrađuje se u dvije verzije, sa 90 i 115 KS.

Opelov napredni IntelliLink info-zabavni sistem je jednostavan za upotrebu, i omogućava integraciju pametnih telefona po veoma pristupačnoj ceni.

Adam Roks u prodajne salone stiže već krajem ovog mjeseca, a osnovna verzija će da košta oko 14.500 eura.

Galerija

Bonus video: