Naredne sedmice predstavljanje Tesla tableta

Iz kompanije “CT computers” je saopšteno da je tablet izrađen u saradnji sa najpoznatijim proizvođačem procesora na svijetu, Intelom
6 komentar(a)
Tesla Tablet, Foto: Screenshot (YouTube)
Tesla Tablet, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.09.2014. 14:00h

Tesla tablet, za čiju izradu je zadužena srbijanska kompanija “Comtrade”, koju u Crnoj Gori zastupa “CT computers”, biće predstavljen 24. septembra na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.

Iz kompanije “CT computers” je saopšteno da je tablet izrađen u saradnji sa najpoznatijim proizvođačem procesora na svijetu, Intelom.

„Tesla tablet od 7,85 inča stiže u elegantnoj crnog kutiji dopadljivog dizajna koja od starta ukazuje na kvalitetan sadržaj. Zatvara se magnetnom bravicom, a uz tablet stižu još uputstvo, garancija, punjač sa raskačivim kablom, i veoma korisni USB OTG kabl uz čiju pomoć možete na tablet povezati razne USB uređaje poput miševa, USB diskova ili USB 3G modema“, navodi se u saopštenju.

Tesla tablet, kako se dodaje, ima munjeviti Intel procesor, izdržljivu bateriju, blutut, GPS, tanko kućište i pristupačnu cijenu.

“Njegovom kvalitetu značajno doprinosi i IPS ekran (1024x768) koji obezbjeđuje čiste i živopisne boje, uz prijatni kontrast i objektivan prikaz iz svakog ugla. PowerVR SGX544 grafička kartica podržava Full HD video, pružajući nezaboravno gaming iskustvo i uživanje u vrhunskom multimedijalnom doživljaju”, precizirali su iz kompanije.

Ekonomična upotreba je još jedna od prednosti Tesla tableta. Specifična, inovativna baterija (3.7V/3750mAH) omogućila je sedam sati rada pri reprodukciji Full HD video sadržaja, maksimalnom osvjetljenju i uključenoj Wi-Fi konekciji, uz samo jedno punjenje.

“Baterija ovog uređaja traje oko 60 odsto duže od većine onih koje napajaju tablete istog, ali i znatno višeg cjenovnog ranga, što uz Intel Burst Performance tehnologiju i vrhunsku softversku optimizaciju, doprinosi izuzetnoj energetskoj efikasnosti”.

Tesla tablet nudi i GPS funkciju, što je prava rijetkost kada se radi o uređajima iz iste kategorije. Tanak, kompaktan, lagan i jednostavan za upotrebu, taj uređaj može da se koristi i kao navigacija tokom vožnje.

“Naučnik Nikola Tesla bio je začetnik bežičnog prenosa energije za razmjenu informacija, pa je prirodno što Tesla tablet od 7,85 inča posjeduje i blutut tehnologiju”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: