U narednom periodu dvosmjeran protok novca preko Pay Pala

3 komentar(a)
PayPal, Foto: Shutterstock
PayPal, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.09.2014. 10:55h

U Crnoj Gori se u narednom periodu može očekivati omogućavanje funkcije dvosmjernog protoka novca kada je u pitanju Pay Pal sistem, saopšteno je iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Iz Ministarstva su agenciji Mina Business kazali da je, shodno poslovnoj politici kompanije Pay Pal i uobičajenoj proceduri, u ovom trenutku omogućena samo funkcija plaćanja.

Pay Pal, jedan od najpoznatijih servisa u svijetu za plaćanje preko interneta, od 17. juna dostupan je i u Crnoj Gori.

"Što se tiče problema u funksionisanja ovog sistema, na adresu Ministarstva do današnjeg dana nije pristigla nijedna žalba”, rekli su iz Ministarstva.

Iz tog Vladinog resora su saopštili i da u ovom trenutku ne posjeduju statističke podatke o otvorenim nalozima za korišćenje usluga Pay Pala.

"To su podaci koji su isključivo vlasništvo kompanije Pay Pal i kao takvi predstavljaju njihovu poslovnu tajnu”, naveli su iz Ministarstva.

Registracija za Pay Pal se obavlja na zvaničnom sajtu www.paypal.com, a za aktiviranje naloga je potrebna e-mail adresa i važeća platna kartica.

Ministarstvo se još 2009. godine obratilo kompaniji Pay Pal sa zahtjevom za uključivanje Crne Gore u njihov sistem plaćanja putem interneta.

Bonus video: