Ovako će izgledati Windows 9

Preview verzija Windowsa 9 će imati brojne funkcije o kojima se govorilo u posljednje vrijeme među kojima je i centar za obavještenja
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2014. 11:55h

Windows 9 Preview će biti objavljen krajem ovog mjeseca, ali brojni screenshotovi koji pokazuju ovu verziju operativnog sistema u akciji, već su se pojavili na internetu.

Njemački sajt computerbase.de je u toku jučerašnjeg dana objavio ove screenshot-ove, poručivši da su oni dio Windows 9 Technical Preview builda 9834.

Kao što možete vidjeti iz pregleda ovih screenshotova, preview verzija Windowsa 9 će imati brojne funkcije o kojima se govorilo u posljednje vrijeme među kojima je i centar za obavještenja.

Iako se govorilo da će Windows 9 Preview biti objavljen bez Start menija, čini se da je on već sada tu, i sadrži dizajn sličan onome što je Microsoft već prezentovao na BUILD 2014 konferenciji u aprilu.

Start meni je miks klasičnog Windows 7 dizajna sa modernim elementima. U isto vrijeme, pokazuju nam se višestruki desktopovi u akciji, gdje taster na dnu ekrana omogućava da se prebacite sa jednog na drugi desktop.

Centar za obavještenja je takođe tu, i trebalo bi da ima istu ulogu kao kod Windows Phone 8.1 platforme, odnosno da korisnika drže u toku sa onim što se dešava na desktopu.

Windows 9 Preview će biti dostupan za dvadesetak dana, ali ipak ne možemo da tvrdimo da će sve ove funkcije biti prisutne odmah u njemu.

Galerija

Bonus video: