Mercedes GLA odličan na testovima bezbjednosti

Njemački kompaktni SUV je u svim kategorijama zadovoljio najnovije kriterijume nezavisnog evropskog tijela za ispitivanje bezbjednosti.
1 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2014. 10:29h

Mercedes GLA je dobio najviše ocjene za bezbjednost u najnovijoj rundi Euro NCAP testova.

Nezavisno evropsko tijelo za ispitivanje bezbjednosti novih automobila je sa maksimlanih pet zvjezdica ocijenilo novajliju u segmentu kompaktnih SUV premijum automobila.

Najviša moguća ocjena je proizvod izvanredne zaštite putnika pri frontalnom, ali i bočnom udaru.

GLA, koji je odnedavno dostupan i na našem tržištu, ostvario je čak 96 odsto uspješnosti u zaštiti odraslih putnika, i visoki 88 odsto u zaštiti djece.

Na testiranju su bili i mali gradski automobili, koji su ostvarili solidne rezultate. Reno Tvingo je zaslužio četiri zvjezdice, a razlog što nije dobio i petu je to što je Euro NCAP ove godine pooštrio kriterijume u kategorijama bezbjednosnih sistema i zaštite pješaka.

Da je francuski auto zaista bezbjedan za putnika pokazuje to što je putnička ćelija tvinga ostala neoštećena u frontalnom sudaru. Francuski mališan je ocijenjen sa 78 odsto uspješnosti u zaštiti odraslih putnika.

Nova Tojota Ajgo, sa kojom smo vas upravo detaljno upoznali, takođe je dobila četiri zvjezdice, zabilježivši 80 odsto uspješnosti u zaštiti odraslih putnika. Pošto je Ajgo mehanički identičan sa Pežoom 108 i Sitroenom C1, nije čudo što su ovi automobili takođe dobili četiri zvjezdice.

Ovog mjeseca su testirani i Sitroen Berlingo i Nisanov električni model e NV200 Evalia, a oni su dobili po tri zvjezdice.

Galerija

Bonus video: