Vuksanović: Ovo je politički progon

Ona se tereti da je odbila da izvrši presudu Upravnog suda iz januara kojom je radnica Komunalne policije Rada Bojić vraćena na posao
189 pregleda 8 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 07.11.2018. 19:18h

Bivša predsjednica opštine Kolašin Željka Vuksanović, odbila je juče da odgovara na pitanja osnovnog tužioca Vojislava Grujića u nastavku postupka u Osnovnom sudu.

Ona se tereti da je odbila da izvrši presudu Upravnog suda iz januara kojom je radnica Komunalne policije Rada Bojić vraćena na posao.

Bojićeva i još 20-ak radnika lokalne uprave, prije tri godine obaviješteni su o prestanku angažmana jer su bili u “faktičkom radu”, kako su starješine organa i službi u kojima su radili obrazložili.

“ODT se pridružuje političkom progonu, pa neću odgovarati na njegova i pitanja oštećene Bojićeve i njenog branioca. Evidentno je da je presudom Upravnog suda, obavezana služba Komunalne policije da Bojićevu vrati na posao. Zakonom je određeno ko je taj ko prima i otpušta državne službenike i namještenike”, rekla je Vuksanovićeva.

Tvrdi da bi napravila krivično djelo da je ona, a ne starješina službe, vratila Bojićevu na posao, objašnjavajući da je Komunalna policija posebna služba.

Ona je dodala da nadležnost predsjednika opštine nije da prima, otpušta ili vraća na posao zaposlene u posebnim službama.

To što načelnik Koumnalne policije Zoran Kujović nije dobio presudu kojom je Bojićeva vraćena na posao, bivša gradonačelnica naziva “izvlačenjem slučaja na politički teren”.

Bojićeva je rekla da se pridružuje krivičnom gonjenu.

Bonus video: