Građani nijesu uspjeli: Ostaje lokacija za gradnju vrtića u Baru

Članica vladajuće koalicije, partija Biram Bar sa svih pet odbornika podržala inicijativu za koju su glasali i članovi opozicije
173 pregleda 0 komentar(a)
Bar skupština, Foto: Radomir Petrić
Bar skupština, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 15.11.2018. 18:00h

Iako je javnom prozivkom odbornika za građansku inicijativu glasalo 14 odbornika, a protiv 7, uz 13 uzdržanih, građanska inicativa u SO Bar danas nije dobila zeleno svijetlo.

Predsjednik SO Mićo Orlandić trekao je da za inicijativu nije glasalo preko 51 odsto odbornika u sali.

Odbornici su se izjašnjavali za i protiv građanske inicijative da se vrtić gradi na nekom drugom mjestu, a ne na onom koje predviđa prostorno planska dokumentacija.

Protiv su bili svih sedam odbornika Socijaldemokrata sa Orlandićem na čelu, a odbornički klub DPS i odbornik BS bili su uzdržani.

Branka Nikezić (DPS) je prije glasanja rekla da se inicijativi pristupilo "iako je bila nelegitimna iz više razloga", a da u cijeloj stvari ima mnogo nejasnoća zbog čega je stav kluba DPS da bude uzdržan.

I ddbornik DPS-a u Skupštini opštine Bar Jovan Ivović direktno je podržao stavove građanske inicijative i ispoljio otvorenu rezervu prema sadašnjem rješenju lokacije za gradnju vrtića.

Četvrta članica vladajuće koalicije, partija Biram Bar sa svih pet odbornika je podržala inicijativu za koju su glasali i članovi opozicije.

Miloš Šušter (URA) naglasio je da i dalje nema nikakvog stava Ministarstva održivog razvoja i turizma oko lokacije i apelovao na odbornike da ne dozvole da "ovo ministarstvo svoju odgovornost prebaci na njih".

Nakon ishoda glasanja Dejan Đurivić (DF) je izašao za govornicu i optužio DPS za "politički manifetluk" napominjući da je njihova uzdržanost u ovakvoj konstelaciji značila da su direktno protiv inicijative.

Na kraju sjednice predsjednik SO Orlandić zahvalio je svima na korektnoj raspravi i iznošenju činjenica iz svih uglova, a prije svih predstavnicima građanske inicijative na njihovom doprinosu.

Desetine Barana na takozvanim "krugovima", gdje je predviđen vrtić, slušalo je prenos sjednice SO.

U sali SO su i danas predstavnici građanske inicijative.

Galerija

Bonus video: