Samsung N mini: Najtanji i najlakši foto-aparat na svijetu

Korisnici moraju da podese svoj snimak i da namignu u foto-aparat kako bi fotografisali...
74 pregleda 1 komentar(a)
Samusng, Foto: Gizmag.com
Samusng, Foto: Gizmag.com
Ažurirano: 06.07.2014. 16:13h

Kompanija Samsung je najavila da će lansirati Nmini, najtanji i najlakši foto-aparat na svijetu sa promjenljivim objektivom. Prenosivi i elegantni dizajn Nmini SMART fotoaparata imaće mogućnost NFC i Wi-Fi povezivanja, pa korisnici mogu lako i brzo da razmjenjuju slike.

Model Nmini krasiće flip-up displej od 3.0 inča i širok ugao objektiva koji je dizajniran da podrži globalnu strast za pravljenjem selfija - autoportreta. Kao najtanji i najlakši foto-aparat na tržištu sa promjenljivim objektivom, Nmini predstavlja pravi način da se ovjekoveči život u pokretu bez imalo muke. Sa težinom od samo 158 g (samo tijelo) i ultra tankim (22.5 mm) dizajnom, N mini može lako da stane u skoro svaki džep ili torbu, ali uprkos tome daje moćne rezultate kakve strastveni fotografi traže.

Sa flip-ap i tač displejom od 75.2 mm (3.0 inča) koji se okreće za 180 stepeni, korisnici mogu da savršeno ukadriraju autoportretske slike. Sa ultratankim širokougaonim objektivom od 9mm, Nmini može da pravi grupne fotografije sa udaljenosti dužine ruke, tako da korisnici mogu lako sebe da ukadriraju i budu dio grupnih pamćenja.

Održavanje dobre poze uz istovremene pokušaje fotografisanja prilikom pravljenja autoportreta može da bude zahtevno, ali nova funkcija foto-aparata Nmini ink shot predstavlja savršen način za pravljenje autoportreta bez upotrebe ruku.

Korisnici moraju da podese svoj snimak i da namignu u foto-aparat kako bi fotografisali. Kada detektuje namigivanje, N mini automatski fotografiše poslije dvije sekunde, bez potrebe da se pritiskaju bilo kakvi dugmići.

Bonus video: