Zenka u posjeti Prištini: Razmjena studenata omugućila bi proširenje znanja

Zenka je naveo da je važno da su dvije države prepoznale značaj stvaranja prilika za mlade generacije posebno unapređenja sfere obrazovanja. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom prosvjete svake godine organizuje bilateralne susrete relevantnih aktera u cilju unapređenja upisne politike
114 pregleda 1 komentar(a)
Mehmed Zenka, Ramadan Idrizaj, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Mehmed Zenka, Ramadan Idrizaj, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Ažurirano: 16.11.2018. 15:00h

Važnost razmjene iskustava i dobrih praksi naročito je značajna u oblasti obrazovnog sistema. Upisna politika i razmjena studenta između Crne Gore i Republike Kosovo bila je tema razgovora ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa prof.dr. Ramadanom Idrizajem sa Univerziteta Rezonanca u Prištini, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Zenka je naveo da je važno da su dvije države prepoznale značaj stvaranja prilika za mlade generacije posebno unapređenja sfere obrazovanja. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom prosvjete svake godine organizuje bilateralne susrete relevantnih aktera u cilju unapređenja upisne politike.

"Mladima treba omogućiti da proširuju svoja znanja, stiču i razmjenjuju iskustva. Svakako da obije države treba da prate tržište rada, ponudu i potražnju slobodnih mjesta za zapošljavanje kako ne bismo imali mladi i obrazovni kadar bez pozicija za zapošljavanje, niti stvarali prevelik broj akademski obrazovanih ljudi sa istom stručnom spremom koja ne obećava skorije zapošljenje.", rekao je Zenka

Prof.dr. Idrizaj izrazio je veliko zadovoljstvo što je ministar Zenka u okviru svoje posjete Republici Kosovo izdvojio vremena za upoznavanje sa programima i radom Univerziteta Rezonanca te istakao otvorenost za saradnju u dijelu koji bude procijenjen odgovarajućim.

U tom pravcu, treba da razmišljamo na vrijeme i stvaramo uslove i povoljnije mogućnosti za širenje ponude, smatraju sagovornici.

Bonus video: