Boljević: Klasična mobilna telefonija je "mrtva", Viber je budućnost

U budućnosti se neće pljačkati kako se naučilo u mobilnoj telefoniji, "do gole kože", potrošaći se biti gospoda”, istakao je Boljević
60 pregleda 32 komentar(a)
Viber, Foto: Shutterstock
Viber, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.06.2014. 09:05h

Klasična mobilna telefonija je "mrtva" smatra stručnjak za telekomunikacije Predrag Boljević koji nema dilemu da Viber mora uticati na poslovanje svih operatora klasične telefonije.

"Klasična mobilna telefonija je "mrtva", Viber i ostale usluge su budućnost. U budućnosti se neće pljačkati kako se naučilo u mobilnoj telefoniji, "do gole kože", potrošaći se biti gospoda”, istakao je Boljević.

Iz Telekoma ističu da je njihova kompanija spremna na nove izazove i spremna je da se suoči sa zahtjevima tržišta.

"U Telekomu ne gledamo na sve to kao na prijetnju nego kao na izazov. Naša kompanija odgovara na tehnološke izazove i dinamiku zahtjevnog tržišta, a korisnici nas upravo prepoznaju po inovativnosti i praćenju najsavremenijih trendova, kao i po kvalitetu i stabilnosti servisa".

Pr MTEL-a Ana Martinović nije zabrinuta zbog sve većeg korišćenja Vibera.

"Kompanije M tel nije da kažem sad nešto strašno zabrinuta za korišćenje Vibera iz razloga što smo u 2013. zabilježili rast prihoda, iako je bio povećan broj smart telefona. U svakom slučaju smatram da će u budućnosti, umrežavanjem mobilnih telefona sa drugim granama industrije prevazići gubitak usljed korišćenja aplikacije Viber".

Novo doba tehnologije-u kome će postojati tzv. mreža svih mreža doći će brzo i u Crnu Goru, vjeruje Boljević:

“ Još treba da se razvije određena infrastruktura, da se smart telefoni prilagode jednostavnijem rukovanju, te da se prevaziđu neki problemi koji sada postoje u korišćenju Vibera, sa aspekta pokretljivosti korisnika , što je osnovna prednost mobilne telefonije, zaključio je Boljević.

Bonus video: