Ovo je prevozno sredstvo prava stvar za one koji stalno putuju

Za sada nema detaljnijih vijesti kada će početi masovna proizvodnja "putujućeg kofera"
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2014. 12:06h

Kinez He Liangcai, farmer sklon izumima, 1999. godine je osvojio nagradu za sigurnosni sistem u automobilima, ali je na putovanju u Sjedinjene Američke Države, gdje je putovao kako bi primio nagradu, izgubio prtljag.

I dok je, eto, primao nagradu za jedan svoj izum, upravo zbog izgubljenih kofera na pamet mu je pala nova ideja, piše Zimo.com.

Koncept se još neko vrijeme "kuvao", kada je krenuo razvoj, do završnog proizvoda trebalo mu je punih deset godina, nedavno ga je s ponosom predstavio u provinciji Hunan.

Riječ je o koferu koji je ujedno i prevozno sredstvo i to ne bilo kakvo, nego električno, što automatski znači „prijateljstvo s ekologijom“, s obzirom da ima bateriju. Brzina mu je ograničena na 19 km/h, težak je sedam kilograma, kapacitet baterije je 60 pređenih kilometara, a na njemu se mogu voziti dvije osobe.

Namijenjen je ljudima koji često putuju i motaju se po ogromnim aerodromskim kompleksima i oko njih, što bi trebalo da im olakša i ubrza kretanje. Pritom, sa ovakvim koferima šanse da izgube prtljag su manje, jer će se na njemu voziti.

Za sada nema detaljnijih vijesti kada će početi masovna proizvodnja "putujućeg kofera", kao ni kada bi mogao da se pojavi na tržištu, odnosno po kojoj cijeni...

Galerija

Bonus video: