U toku prijave za StartUp školu

Škola je namijenjena startupovima koji se nalaze u početnoj fazi, prije prve investicije, nezavisno od faze razvoja proizvoda
1 komentar(a)
Spark, Foto: Screenshot
Spark, Foto: Screenshot
Ažurirano: 14.05.2014. 10:51h

U susret Spark.me konferenciji, koja će biti održana 19. i 20. juna u hotelu Mediteran u Bečićima, kompanija Domen, agent registracije crnogorske .me oznake, organizuje StartUp Školu.

Škola je namijenjena startupovima koji se nalaze u početnoj fazi, prije prve investicije, nezavisno od faze razvoja proizvoda.

Neke od tema koje će biti obrađene tokom dvodnevne škole su: od ideje do biznisa (uključujući koncept design thinking), razvoj i značaj tima, osvajanje tržišta (krajnji korisnici i odnosi sa medijima), životni ciklus startupa (faze razvoja i pivotiranje), modeli finansiranja startupa (bootstrap, investicije i akceleratori).

Glavni predavač Startup škole biće amerikanac Džon Bigs, TechCrunchov urednik za istočnu obalu.

StartUp škola je besplatna za sve učesnike (što ne uključuje troškove smještaja i prevoza).

Period za prijavljivanje je otvoren do 31. maja. Prijave je potrebno poslati elektronski, na e-mail adresu contact@spark.me uz naslov: “Prijava za StartUp školu”.

Prijava treba da sadrži naziv startupa, adresu veb sajta (ako postoji), kratak opis ideje, faza u kojoj se startup nalazi, sastav tima (imena i kratke biografije).

Broj mjesta je ograničen. Lista odabranih polaznika će biti objavljena 6. juna.

StartUp škola se održava 17. i 18. juna, takođe u Hotelu Mediteran, u Bečićima.

Takmičenje za najbolji startup

U sklopu Spark.me konferencije biće realizovano i StartUp takmičenje, koje će pobjednika odvesti u San Francisko u “TechCrunch Disrupt SF Startup Alley” u septembru 2014. godine.

Spark.Me StartUp takmičenje je fokusirano na inovaciju, snagu ideje, potencijal StartUpa, timsku raznovrsnost, mogućnost razvoja i strategiju implementacije. Učešće omogućava pristup savjetnicima, mentorima, radionicama, serijskim preduzetnicima i mreži investitora i eksperata iz industrije.

Bonus video: