Demokrate Bar: Biram Bar mora napustiti vladajuću koaliciju

126 pregleda 0 komentar(a)
Demokrate Bar, Foto: Demokrate
Demokrate Bar, Foto: Demokrate
Ažurirano: 17.11.2018. 11:19h

Iako se možda radilo o unaprijed pripremeljenom dogovoru koalicionih partnera, kojom bi se pokazala "demokratičnost" koalicije, a koja suštinski ne bi promijenila konačnu odluku o odbacivanju građanske inicijative, Demokrate Bar ne žele da vjeruju da je to bio slučaj, i ipak se raduju zbog jedinstvene odluke odbornika Biram Bar da glasaju za građansku inicijativu, saopšteno je i te partije.

Podsjećaju da je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Bar, vladajuća koalicija glasala je u tri kolone - SD je bio protiv, DPS i BS uzdržani, dok su odbornici potpredsjednika Opštine Bar, Radomira Novakovića - Cakana glasali za građansku inicijativu kojom je predviđena gradnja vrtića na nekoj drugoj lokaciji.

"Međutim, smatramo da se na tome ne smije stati i da već danas, u znak protesta i očiglednih velikih razmimoilaženja o ovom bitnom pitanju, Biram Bar kao partija sa lokalnog nivoa mora napustiti vladajuću koaliciju. Ovaj moralan čin, koji će naravno pratiti i ostavka na mjesto potpredsjednika Opštine od strane Radomira Novakovića, predstavljaće definitivni raskid sa onima koji su uprkos ogromnom broju argumenata ZA diktatorski odbacili građansku inicijativu, nedvosmisleno podržavajući rušenje parka i nezakonitu gradnju u srcu našeg grada", navodi se u saopštenju barskih Demokrata.

Oni smatraju da "sa takvima i pored takvih, niko ko drži do sebe i građana koje predstavlja i koji ga biraju, nema šta da traži".

"Naravno, ukoliko su mu namjere časne i poštene, a u ovom slučaju želimo da vjerujemo da one zaista i jesu takve", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: