Budva: Tri kilometra vožnje platio 16,45 eura

Za prvomajske praznike se desilo ono što su svi i očekivali - da taksisti iskoriste te dane i počnu da primjenjuju astronomske cijene usluga
190 pregleda 0 komentar(a)
King taxi račun Budva, Foto: Čitalac reporter
King taxi račun Budva, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 04.05.2014. 09:35h

"Počela sezona dranja gostiju" jedino je što je čitalac "Vijesti" napisao kao objašnjenje slike koju je poslao, a na kojoj se vidi njegov račun korišćenja usluga firme "King taxi" u Budvi.

Njega je vožnja duga 3,1 kilometara, koja je trajala šest minuta koštala 16,45 eura.

Nova taksi pljačka u Budvi: Harač stigao i direktora "Apola">>>

Taksijem od Budve do Bečića za 17,5 eura>>>

Ruskinja vožnju od Budve do Podgorice platila 300 eura>>>

Kod većina taksi udruženja ljeti je cijena usluga start euro, kilometar euro, ali nerijetko ima i onih koji kada primijete da mušterija nije mještanin Budve primjenjuju tarife, kao što je i ova na kojoj se vidi da kilometar vožnje košta 5 eura.

Za prvomajske praznike se upravo desilo ono što su svi očekivali - da taksisti iskoriste te dane, kada dolazi veliki broj stranaca, i počnu da primjenjuju astronomske cijene usluga.

Skupština opštine trebalo bi u narednih nekoliko dana da donese odluku o taksi prevozu kojom će se, kako je najavljeno, stati na put nelergalnim taksi prevoznicima, uvođenjem posebnih taksi, kao i tablica (BD TX i tri broja).

Problem je što opštinskom odlukom nije određen cjenovnik, odnosno limitrirane tarife, tako da svaki taksi prevoznik može slobodno da formira cijene usluga, što su i do sada činili.

Ljeti u Budvi ima i oko 1.000 taksi prevoznika.

Bonus video: