Nikšić: Izbjeći nesreće, staviti "ležeće policajce”

Njihova želja, međutim, ove godine neće biti ispunjena
172 pregleda 3 komentar(a)
Krupačka ulica, Foto: Svetlana Mandić
Krupačka ulica, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.11.2018. 07:40h

Spisak onih koji bi željeli da u njihovim ulicama u Nikšiću budu postavljeni usporivači brzine je veliki, a razlog je isti - zbog neprilagođene brzine bezbjednost pješaka, prije svega djece, jeste ugrožena.

Usporivače brzine, tzv. “ležeće policajce”, traže mještani Trebješke ulice, Narodne omladine, Krupačke ulice...

Njihova želja, međutim, ove godine neće biti ispunjena. Kako je „Vijestima“ kazala sekretarka Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj u opštini Nikšić Slavica Zindović, ovogodišnji prioriteti su im „zamjena oštećenih i dopuna nedostajućih usporivača brzine pored osnovnih škola, što znači da neće biti postavljanja na novim lokacijama”.

“Na gradskom i prigradskom području postavljeni su usporivači brzina na 20 lokacija - ulica, u ukupnoj dužini od 210 metara. Shodno Odluci o regulaciji saobraćaja na teritoriji opštine Nikšić, tehnička sredstva za usporavanje saobraćaja postavljaju se na opštinskim putevima u blizini obrazovnih, zdravstvenih i drugih ustanova, igrališta i drugih sličnih objekata“, kazala je Zindovićeva.

Mještani Trebješke ulice više puta su isticali da su zadovoljni što je 750 metara saobraćajnice rekonstruisano u septembru 2015. godine, ali ne i što pitanje bezbjednosti saobraćaja nikako ne mogu da riješe, jer se zbog neprilagođene brzine gotovo svakodnevno dešavaju saobraćajne nezgode. Što se tiče stanara u Ulici narodne omladine, oni su čak organizovali i proteste kako bi nadležnoj službi u Opštini skrenuli pažnju da “ležeći policajci” nijesu hir, nego prijeka potreba, što najbolje potvrđuju saobraćajni udesi, pojedini i sa smrtnim ishodima.

Isti problem imaju i stanari Krupačke ulice broj 63 iz nikšićkog naselja Kočani koji tvrde da se ljeti, maltene svakog petog dana, dogodi poneka saobraćajna nezgoda, a u posljednje dvije godine u saobraćajnim udesima poginule su četiri osobe.

Bonus video: