Maloljetnici uhapšeni zbog sumnje da su počinili više građa

L.K. i A.A. su privedeni nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu radi daljeg postupanja
105 pregleda 1 komentar(a)
lopov, novac, pare, pljačka, krađa, Foto: Shutterstock
lopov, novac, pare, pljačka, krađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.11.2018. 15:07h

Podgorička policija je uhapsila maloljetne L.K. (17) iz Podgorice i A.A. (15) iz Berana, zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo i krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

"Oni su, kako se sumnja, sa E.H. (13) koji je krivično neodgovoran zbog uzrasta, počinili krivično djelo razbojništvo u pokušaju na štetu "Tea Medica", na način što su maskirani i uz prijetnju pištoljem od zaposlene pokušali da otuđe novac, ali s obzirom da je registar kasa bila zaključana u tome nisu uspjeli. Odmah nakon toga su se uputili do hemijske čistionice „Max Clean“ gdje su, kako se sumnja, maskirani i uz prijetnju pištoljem od zaposlene, koja je pokušala da ih spriječi u ovoj namjeri, otuđili izvjesnu količinu novca", navodi se u saopštenju Uprave policije.

L.K. i A.A. su privedeni nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu radi daljeg postupanja.

"Kriminalističkom obradom, policijski službenici su došli do sumnje da su L.K. i A.A. počinili tri krivična djela krađa u produženom trajanju. Oni su, kako se sumnja, otuđili dva pmv marki 'VW Golf II' i 'Golf III' na štetu dva lica, dok su iz magacinskih prostorija marketa 'Idea', sumnja se, otuđili dva paketa cigareta vrijednosti 1.500 eura", saopšteno je iz policije.

Bonus video: