Twitter novim dizajnom podsjeća na Facebook

Dio korisnika Twittera nezadovoljan je najavljenim promjenama i smatra da omiljena društvena mreža gubi sve ono zbog čega je bio dobar
3 komentar(a)
Tviter, novi dizajn, Foto: Screenshot (Twitter)
Tviter, novi dizajn, Foto: Screenshot (Twitter)
Ažurirano: 10.04.2014. 07:54h

Twitter je 8. aprila na službenom blogu najavio velike promjene u izgledu ove društvene mreže, odnosno korisničkih profila tviteraša.

Dio korisnika Twittera nezadovoljan je najavljenim promjenama i, kako prenosi Tportal.hr, smatra da omiljena društvena mreža gubi sve ono zbog čega je bio dobar, kao i da postaje sve sličniji Zakerbergovoj mreži.

Novi profili trenutno su dostupni samo malom dijelu korisnika, a tokom sljedećih sedmica trebalo bi da postanu dostupni svima. Ono što je posebno zanimljivo u novom izgledu profila na Twitteru jeste to da veoma podsjeća na svog najvećeg konkurenta – Facebook.

Tako će, kao i na Zakerberovoj mreži, korisnici Twittera u budućnosti na svom profilu pri vrhu stranice imati veliku naslovnu fotografiju, dok će se sa lijeve strane nalaziti profilna fotografija.

Biće zanimljivo vidjeti kako će tviteraši da reaguju kada novi dizajn bude svima dostupan – slična je stvar proteklih godina bila sa Facebookom koji je često mijenjao svoj izgled

Takođe, korisnici će moći da označe jedan tvit i postave ga na vrh stranice, a dodata je i mogućnost filtriranja sadržaja prilikom pregledavanja profila drugih tviteraša. Tako će biti moguće pregledavanje samo običnih tvitova, tvitova sa fotografijama i video-zapisima kao i tvitova zajedno sa odgovorima na njih.

Na BBC-u upozoravaju kako su brojni korisnici ove mreže kritikovali novi dizajn pa tako dio njih smatra da je ekipa u ovoj kompaniji pretjerala jer se s ovim promjenama gubi jednostavnost koja je karaktersala ovu društvenu mrežu.

Biće zanimljivo vidjeti kako će tviteraši da reaguju kada novi dizajn bude svima dostupan – slična je stvar proteklih godina bila sa Facebookom koji je često mijenjao svoj izgled (podsjetimo, nakon najave Timelinea brojni su korisnici Zakerbergove mreže najavili gašenje profila, ali većina njih to ipak nije napravila).

Zato je za očekivati da će se, nakon početnog nezadovoljstva, korisnici s vremenom ipak navikli na novi izgled i nastavili da koriste Twitter kao i ranije.

Bonus video: