Dell predstavio laptopove za rad u ekstremnim uslovima

Dell Latitude Rugged Extreme rješenja su namjenski napravljena za rad okruženju punom prašine, vlage, vode, jakim vibracijama, vanrednim temperaturama i drugim neprijatnim uslovima
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2014. 07:35h

Kompanija Dell najavila je lansiranje dva uređaja pogodna za rad u teškim uslovima.

Riječ je o novim modelima Latitude 14 i Latitude 12 laptop uređaja, predstavnicima nove Dell Rugged Extreme linije računara.

Dell Latitude Rugged Extreme rješenja su namjenski napravljena za rad okruženju punom prašine, vlage, vode, jakim vibracijama, vanrednim temperaturama i drugim neprijatnim uslovima, što bi moglo biti od koristi onima koji rade u vojsci, javnoj bezbjednosti, proizvodnji i hitnoj pomoći.

Dell Latitude 12 i 14 Rugged Extreme uređaji napravljeni su od ultra-polimera otpornih na udarce i izdržljive legure od magnezijuma. Podaci su zaštićeni od štetnih materija uz pomoć pričvršćenih vratanca i kompresovanih zapušača, koji omogućavaju rad pri visokim temperaturama sa četvrtom generacijom QuadCool toplotnog upravljanja.

Dell Latitude Rugged Extreme 14

Latitude Rugged Extreme linija ima displej, sa kog se čitaju podaci i pod jakom sunčevom sjvetlosti, eliminišući refleksiju uz oslanjanje na pozadinsko osvjetljenje i multi-touch koji prepoznaje neposredne pokrete, i prilikom rada sa rukavicama.

Ovi modeli posjeduju 16 GB memorije i do 512 GB skladištenja i kameru od 8 megapiksela sa blicem. Latitude 12 i 14 Rugged Extreme laptopovi imaju bateriju koja traje od 8,5 do 14 sati.

Galerija

Bonus video: