Statusi na Facebooku su čest uzrok problema

Svoju sreću što nije uhvaćena podijelila je sa prijateljima na Facebooku i napisala da je prošla na alkotestu iako je samo dan prije pila alkohol
59 pregleda 0 komentar(a)
Facebook, Foto: Shutterstock
Facebook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.04.2014. 14:18h

Brojni korisnici Facebooka do sada su na teži način naučili kako moraju da paze šta pišu na toj mreži, a neki su zbog objava statusa i fotografija završili i u zatvoru. Zbog aktivnosti na ovoj mreži zatvorska kazna sada prijeti i jednoj mladoj Amerikanki koja je prije dvije godine osuđena na uslovnu kaznu zbog prekršaja kojeg je počinila tokom vožnje u pijanom stanju.

Jedan od uslova koji je morala da poštujeako u budućnosti ne želi da završi u zatvoru je da više ne smije da pije (zbog čega je često morala da ide na alkotestiranja), ali Kolean Čudni ne samo da se nije pridržavala ovog uslova, već se sa svojim pijanstvom pohvalila i na Facebooku.

Nije mogla da izdrži bez alkohola na dan Svetog Patrika, a samo dan poslije pozvana je na alkotest koji je pokazao da - nije pila.

Svoju sreću što nije uhvaćena podijelila je sa prijateljima na Facebooku i napisala da je prošla na alkotestu iako je samo dan prije pila alkohol. Naravno, kada tako nešto podijelite na društvenoj mreži koja ima više od milijardu korisnika, postoji velika mogućnost da bi taj status mogli da pročitaju i oni kojima nije namijenjen - upravo se to dogodilo i na njenu poruku je naišao policajac koji je obavijestio kancelariju zaduženu za nadgledanje njene uslovne kazne.

Iz kancelarije su je odmah kontaktirali i pozvali da dođe na testiranje urina, a ona im je, vjerovali ili ne, spustila slušalicu. S obzirom na to da se neodazivanje na provjeru krvi i urina smatra kršenjem uslovne kazne, njoj sada prijeti tri mjeseca zatvora, a sudska odluka očekuje se početkom sljedeće sedmice.

Njena uslovna kazna i zabrana ispijanja alkohola trajala je još samo nekoliko sedmica - da je izdržala još malo vremena, odnosno da se nije “pohvalila” na Facebooku, uskoro bi mogla da slobodno konzumira alkohol bez straha od zatvora.

Na stranici Click on Detroit kažu kako je djevojka “podigla listu glupih objava na Facebooku na novi nivo“ i da je ovo još samo jedan dokaz kako bi korisnici ove mreže trebalo da paze o čemu pišu na mreži jer, jednom kada objave neki status ili fotografiju na njemu, oni više nemaju kontrolu nad njima i mogu da im uzrokuju velike probleme.

Bonus video: