Kurs "Programiranje na mobilnim platformama" na ETF-u

Više informacija, kao i forma za prijavu, se može naći na sajtu organizacije www.eestec.me. Prijave su otvorene za sve zainteresovane
150 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2014. 18:31h

Evropska organizacija studenata elektrotehnike (EESTEC LC) iz Podgorice 5. i 12. aprila na Elektrotehničkom fakultetu organizuje predavanja na temu "Programiranje na mobilnim platformama", saopšteno je iz te organizacije.

Prve nedjelje će tema biti cross-platform programiranje, dok će druge nedjelje fokus biti na programiraju na Android platformi. Predavač je doc. dr Slobodan Đukanović, profesor na Elektrotehničkom fakultetu, a između ostalog i jedan od članova razvojnog tima na projektu "Budi odgovoran".

"Željeli smo da mladim ljudima približimo jednu od trenutno najpopularnijih oblasti iz naše struke. Cross-platform programiranje je veoma interesantan koncept, koji dozvoljava pisanje kodova za različite platforme, dok je Android najpopularniji operativni sistem za mobilne uredjaje. S obzirom na to da je ovo otvoren sistem, svako može kreirati jedinstveni mobilni doživljaj po svojoj mjeri. Baš tu vidimo priliku i za naše studente koji na ovaj način mogu pokazati umijeće, izraziti kreativnost, pa čak i nešto zaraditi", kazao je on.

Kurs je, prema njegovim riječima, i nastavak aktivnosti sa ciljem popularizacije programiranja na Androidu.

"U prošlom semestru smo organizovali Android dan, kada su se zainteresovani mogli informisati o svjetskom takmičenju u razvijanju Android aplikacija, organizovanom od strane EESTEC International. Mislimo da je ovo dobra prilika za sve koji žele da čuju o osnovama programiranja za Android, i nadamo se početna tačka za nove developere“, kažu iz EESTEC LC Podgorica.

Više informacija, kao i forma za prijavu, se može naći na sajtu organizacije www.eestec.me. Prijave su otvorene za sve zainteresovane.

EESTEC LC Podgorica je dio evropske organizacije studenata elektrotehnike koja okuplja studente iz 28 zemalja, sa 53 univerziteta. Ova organizacija omogućava stručno usavršavanje i upoznavanje sa praktičnim izazovima inžinjerskog poslovanja, kao i upoznavanje drugih kultura, naroda i razvijanje medjunarodnih kontakata. Lokalni komitet u Podgorici postoji od 2000. godine, a za to vrijeme su organizovani brojni projekti lokalnog i medjunarodnog tipa, kao što su medjunarodne razmjene, radionice, stručni seminari, humanitarne akcije, izleti i brojni drugi projekti.

Bonus video: