Ovo su najbolji telefoni 2018/2019.

Svi EISA članovi, kojih ima više od 50 iz više od 25 zemalja širom svijeta, testiraju uređaje, a zatim ih nominuju za nagrade
0 komentar(a)
Huawei P20 Pro, Foto: Shutterstock
Huawei P20 Pro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.08.2018. 14:04h

Evropska asocijacija za sliku i zvuk (European Imaging and Sound Association – EISA) proglasila je nagrade za najbolje proizvode u oblasti potrošačke elektronike za period 2018-2019. Ukupan broj nagrada ove godine je preko 60, a nagrade su podijeljene u šest ekspertskih grupa: HI-FI, kućni audio uređaji, mobilni uređaji, kućni video i displej aparati, fotoaparati i uređaji i mobilne tehnologije za automobile.

Ove nagrade su uvod u najveći Sajam potrošačke elektronike, koji se svake godine održava u Berlinu, IFA, koji kod nas možete pratiti pod IFA 2018 oznakom.

Ovogodišnji izbor telefona godine prilično je iznanađujući u odnosu na dosadašnje izbore. Nema modela kompanija LG, Sony, HTC, Samsung i još nekih, koji su trijumfovali u sličnim kategorijama ranijih godina. U redu je da nema nekog od njih, ali da nema nijednog od ranijih pobjednika je prilično iznenađenje.

Telefoni godine za 2018/2019. godinu su:

- Najbolji smartfon: Huawei P20 Pro

- Najbolji smartfon “za masu“: Nokia 7 Plus

- Najbolji smartfon po odnosu cijene - performanse: NOA Element N10

- Najbolji “Lifestyle“ smartfon: Honor 10.

Svi EISA članovi, kojih ima više od 50 iz više od 25 zemalja širom svijeta, testiraju uređaje, a zatim ih nominuju za nagrade. Nagrade se dodjeljuju izglasanom većinom. Na ovnovu toga dodijeljene su nagrade svim pomenutim uređajima.

Takođe, zanimljivo je i to da je EISA nagradila i kompaniju Sony u sedam kategorija.

Bonus video: