Turska: Sud presudio u korist Twittera

Turska je prošle nedjelje suspendovala pristup Twitteru, koji je bio veza ka internet stranicama na kojima su bili snimci koji impliciraju korupciju u turskoj vladi
0 komentar(a)
Twitter, Foto: Shutterstock
Twitter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.03.2014. 11:44h

U drugom postupku protiv turske zabrane pristupa Twitteru, sud ukinuo naredbu da se sa te mreže ukloni sadržaj koji jednog bivšeg ministra tereti za korupciju.

Twitter je u petak objavio da je turski sud presudio u korist te društvene mreže. Odluku suda iz Twittera su ocijenili "pobjedom za slobodu izražavanja".

Advokat bivšeg ministra, čije ime nije navedeno, danas je potvrdio da je donijeta takva presuda, dodavši da će podnijeti žalbu.

Prošle nedjelje drugi turski sud naredio je da pristup Twitteru bude odblokiran, ali turske vlasti saopštile su da im treba 30 dana da sprovedu naredbu i da bi mogli da podnesu žalbu.

Turska je prošle nedjelje suspendovala pristup Twitteru, koji je bio veza ka internet stranicama na kojima su bili snimci koji impliciraju korupciju u turskoj vladi.

Potom je blokiran i pristup mreži Youtube, nakon što je u javnost dospio snimak sastanka vlade posvećenog pitanjima bezbjednosti.

Bonus video: