Ovaj mladić ima 18 godina, milioner je i ima savjet za vas

Nik je jedan od najmlađih milionera i preduzetnika na svijetu, a Wall Street Journal nedavno ga je prozvao inovatorom godine
1 komentar(a)
Nik Daloizio, Foto: Sgentrepreneurs.com
Nik Daloizio, Foto: Sgentrepreneurs.com
Ažurirano: 25.03.2014. 19:59h

Nik Daloizio je imao samo 17 godina kada je prodao svoj aplikaciju "Summly" kompaniji Yahoo i zaradio 30 miliona dolara. Uspjeh je proslavio skromno - odlaskom na posao. Sada živi relativno normalan život u Londonu i završava školu.

Jedan je od najmlađih milionera i preduzetnika na svijetu, a Wall Street Journal nedavno ga je prozvao inovatorom godine. Sada je punopravni član inženjerskog tima u Yahoou.

U intervjuu za "Entrepreneur" Nik je govorio šta misli o preduzetnicima.

"Neki preduzetnici se previše fokusiraju na ideju, a nedovoljno na planiranu implementaciju i kvantifikovanje uspjeha. Planovi, patenti i implementacija jednako su važni kao i početna ideja", kaže on.

Ovaj mladić je dao i savjet za mlade preduzetnike koji još čekaju svoju prvu pravu priliku.

"Primarni cilj onoga koji želi da uspije bi trebalo da bude usvajanje svih potrebnih vještina. Danas na internetu imate puno dostupnih izvora za to. Programiranje, razvoj posla, dizajn, marketing... Budite neustrašivi i nemojte se bojati neuspjeha. Nema boljeg načina učenja od sistema pokušaj-greška", kazao je Nik.

Bonus video: