Ispituju optužnicu protiv Veljića: Ročište odloženo za 22. novembar

Veljić se tereti da je sredinom marta na teritoriji opština Bar i Rožaje u cilju rasturanja neocarinjenih cigareta uzeo 2.120 paketa cigareta koje je prethodno preko firme svoje majke kupio od firme „Unter klaren himel“
109 pregleda 0 komentar(a)
Cigarete
Cigarete
Ažurirano: 08.11.2018. 13:19h

Ročište za ispitivanje opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice protiv Predraga Veljića iz Berana, optužen da je organizator kriminalne grupe koja se bavila prodajom cigareta na sivom tržištu, koja je bila zakazana za danas, odložena je za 22. novembar. Portparol Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović kazala je “Vijestima” da je ročište odloženo na zahtjev novoizabranog branioca okrivljenog.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Veljića, koji je navodno organizator kriminalne grupe koja se bavila prodajom cigareta na sivom tržištu.

Specijalno tužilaštvo je optužnicom je obuhvatilo i Veljićevu majku, 82-godišnju Zorku, kao i firmu „Sajnus“ čiji je ona osnivač i vlasnik. Zbog optužbe da je bio član Veljićeve kriminalne na spisku optuženih nalazi se i Rožajac Edževid Dacića.

Veljić se tereti da je sredinom marta na teritoriji opština Bar i Rožaje u cilju rasturanja neocarinjenih cigareta uzeo 2.120 paketa cigareta koje je prethodno preko firme svoje majke kupio od firme „Unter klaren himel“ iz američke savezne države Delaver. Njegova majka se na spisku optuženih našla zato što nije evidentirala kupovinu cigareta niti prikazala da su iste uvezene radi dalje prodaje na području Crne Gore. Umjesto toga, ona je lažnom dokumentacijom prikazala da su cigarete izvezene u Libiju čime je izbjegla plaćanje poreza, akciza i carina na uvezene cigarete.

Tužilaštvo je sumnjiči da je utajom poreza i doprinosa svojoj firmi i kriminalnoj organizaciji pribavila protivpravnu imovinsku korist koja prelazi 100 hiljada eura.

Bonus video: