Tinejdžer hakovao Apple, ukrao 90 GB privatnih podataka

Haker se potrudio da obriše sve tragove, mada su inspektori koji su vrijedno radili na otkrivanju počinioca tokom racije u njegovoj kući pronašli sve ukradene podatke koji su spašeni pod imenom "hayk hack hack". Tokom ove akcije oudzeta su mu dva laptopa, telefon i hard disk
80 pregleda 0 komentar(a)
Haker, Foto: Shutterstock
Haker, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.08.2018. 15:37h

Jedan tinejdžer iz Australije uspio je više puta da hakuje Appleovu mrežu, te je tokom prethodnih mjeseci ukrao 90 GB privatnih podataka.

Kako piše australijski "The Age" tinejdežer je uspio da skine zaštićene podatke i račune klijenata, a mreži je pristupio pomoću jednog softvera, a o kojem je riječ nisu precizirali. Takođe, za sada nije poznato ni kom dijelu mreže je tačno pristupio.

On se potrudio da obriše sve tragove, mada su inspektori koji su vrijedno radili na otkrivanju počinioca tokom racije u njegovoj kući pronašli sve ukradene podatke koji su spašeni pod imenom "hayk hack hack". Tokom ove akcije oudzeta su mu dva laptopa, telefon i hard disk.

Kada su ga privodili, tinejdžer nije okolišao te je odmah priznao krivicu. On se pravdao da je to uradio iz ljubavi, jer se divi Apple kompaniji i san mu je da se zaposli u njoj, prenosi B92.

Prema navodima australijskih novina "The Age", uradio je to iz ljubavi, jer se divi kompaniji i sanja da radi u njoj. Kazna će mu biti izrečena sljedećeg mjeseca.

Inače, ovo nije prvi put da je Apple na meti hakera. Kako je poznato, više puta su izvršeni upadi u iCloud račune poznatih osoba putem fišinga, kada je došlo do objavljivanja nagih fotografija žena.

Bonus video: