Obama prelazi na Android?

Izvor je izjavio da Bijela kuća testira Samsung i LG smartfoni ali ne i Appleov iPhone
1 komentar(a)
Barak Obama, Mišel Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Mišel Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2014. 15:58h

Predsjednik SAD Barak Obama mogao bi uskoro da se oprosti od svog voljenog BlackBerryja u korist Androida, piše Mashable.

Zvaničnici Bijele kuće trenutno su u ranoj fazi testiranja novih smartfona uključujući tu i uređaje koje proizvode LG i Samsung sudeći po nom izvještaju koji je objavio Wall Street Journal.

Citirajući izvor koji je upoznat sa planovima, u izvještaju stoji da timovi koji nadgledaju tehnologiju i komunikaciju unutar Bijele kuće trenutno razmatraju korišćenje novih „mobilnih uređaja“ za potrebe interne komunikacije, piše Mashable.

Izvor je izjavio da se testiraju Samsung i LG smartfoni ali ne i Appleov iPhone.

„Možemo da potvrdimo da Agencija za komunikaciju Bijele kuće, zajedno sa Stejt departmentom, testira veliki broj uređaja“, izjavio je portparol Ministarstva odbrane u intervjuu za Wall Street Journal, ali nije naveo o kojim tačno uređajima se radi.

Testiranje se navodno nalazi u ranoj fazi i mogli bi da prođu mjeseci prije nego što se bilo kakve promjene uvedu. Još nije poznato da li će predsjednik SAD, koji koristi posebno napravljen BlackBerry, biti među onima koji će napraviti ovu tranziciju.

Ove vijesti takođe predstavljaju dodatne probleme za kanadsku kompaniju koja već izvjesno vrijeme ima problema sa prodajom svojih uređaja a najveći dio profita dolazio je upravo od ugovora koji su sklapani sa državnim službama.

Bonus video: