Makedonija dobila nacionalni ćirilični domen .мкд

Inače osim makedonskog .мкд, koji je peti registrovani ćirilični domen na svijetu, do sada su registrovani ćirilični domeni Rusije, Srbije, Kazahstana i Mongolije
149 pregleda 3 komentar(a)
internet domen makedonije, Foto: Biznis plus
internet domen makedonije, Foto: Biznis plus
Ažurirano: 20.03.2014. 13:42h

Svoji nacionalni ćirilicni domen .мкд, dobila je Republika Makedonija i sa njega će se predstavljati na međunarodnom internet prostoru, piše Biznis plus.

Internet domen .мкд bio je izabran od strane građana putem internet ankete koju je sprovela Makedonska akademska i istraživačka mreža MARNET, a odobren je od strane Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).

"Uspostavljanjem nacionalnog ćiriličnog domena u internet prostoru napravili smo još jedan korak za ojačavanje našeg jezika i pisma što predstavlja samo nastavak velikih djela Makedonaca kroz prošlosti”, rekao je ministar za informaciono društvo i adminstraciju, Ivo Ivanovski (u centru na slici), na konferenciji za novinare u Institutu za makedonski jezik "Krste Misirkov" u Skoplju.

Inače osim makedonskog .мкд, koji je peti registrovani ćirilični domen na svijetu, do sada su registrovani ćirilični domeni Rusije, Srbije, Kazahstana i Mongolije.

Bonus video: