Podgorica: Učenici Elektro škole će od 1. septembra koristiti tablet računare

Tablet računare će učenicima nabaviti roditelji, uz povoljnosti koje je obezbijedila škola „Vaso Aligrudić“
423 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2014. 08:44h

Svi učenici Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" u Podgorici će od prvog septembra koristiti tablet računare, kazao je za Portal Analitika direktor te škole Veselin Pićurić.

Prema njegovim riječima, svi učenici će tako biti aktivni svih 45 minuta koliko traje čas.

"Princip aktivne nastave je nešto najsavremenije i obezbeđuje postignuća koja klasična nastava nikako ne može da napravi, kaže direktor škole.

„JU Srednja elektrotehnička skola "Vaso Aligrudić" je prva crnogorska škola koja je dostigla evropske standarde. Želimo da idemo dalje i da se prikljućim rijetkim evropskim školama koje su krenule u projekat realizacije nastave pomoću tableta.“, kazao je Pićurić.

Tablet računare će učenicima nabaviti roditelji, uz povoljnosti koje je obezbijedila škola „Vaso Aligrudić“.

„Normalno je da roditelji svojoj djeci obezbijede udžbenike, sveske, pribor, vježbanke i ostale đačke rekvizite. Na ovaj način potrebno je kupiti samo tablet, koji će koristiti dok su učenici naše škole, što je mnogo jeftinije i korisnije za roditelje i naše učenike“, rekao je Pićurić.

Škola je, prema pisanju Portala Analitika, postigla dogovor sa kompanijom Tehnomax, prema kojem će kupovina tableta za učenike biti moguća uz popust od 45 odsto, a istu mogućnost imaju i profesori škole.

"Učenici koji nisu u mogućnosti da u jednoj rati izmire tablet moći će to da urade i na rate uz garanciju škole. Na taj način, uradili smo sve da našim učenicima i njihovim roditeljima omogućimo najbolje uslove za kupovinu potrebnih računara", rekao je Pićurić.

Bonus video: