Tivat: Otrov bačen i po igralištima, policija nezainteresovana?

"Zvala sam Komunalno, ali nedelja je-izgleda da nko ne radi, pa nema odgovora, a zvala sam svaki broj koji postoji. Onda sam zvala policiju. Čovjek mi je dao isti taj broj Komunalnog i rekao mi je "Nemate me što zvat više, ja samo taj broj imam"
117 pregleda 3 komentar(a)
Tivat, trovanje životinja, Foto: Čitalac Vijesti
Tivat, trovanje životinja, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 04.11.2018. 13:53h

Nepoznati počinilac ili počinioci opet su sinoć pod okriljem noći, na više mjesta u tivatskom naselju Seljanovo, ostavili otrovnu supstancu koja je prouzrokovala smrt nekoliko mačaka. Supstanca plave boje pomiješana sa hranom, ostavljena je duž ulica, na javnim površinama, dorištima stambenih zgrada, čak i igralištima na kojima se okupljaju djeca u tom naselju.

"Jutros nas je ponovno zatekao strašan prizom – otrov rasut po javnim povrpinama i više leševa mačaka koje su uginule u mukama. Ja i jedna djevojka koja je tražila svoju mačku – kućnog ljubimca, pokupile smo gomilu tog otrova, a jedini koji su se odazvali na naš poziv za pomoć su bili pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat. Niko drugi od nadlećnih kojima smo se obraćžali jije se udostojio ni da se pojavi na licu mjesta", kazala je "Vijestima" Tivćanka Jana Farkaš.

"Zvala sam Komunalno, ali nedelja je - izgleda da nko ne radi, pa nema odgovora, a zvala sam svaki broj koji postoji. Onda sam zvala policiju. Čovjek mi je dao isti taj broj Komunalnog i rekao mi je 'Nemate me što zvat više, ja samo taj broj imam'. Na moje pitanje, a šta da radim sa leševima i sa otrovom, nisam dobila odgovor. Već sam počela da smišljam šta ću sa njima, kad su se pojavili vatrogasci, koji su bez ikakvog negodovanja, puni razumijevanja za situaciju, šmrkom oprali kraj, a potom smo zajedno leševe životinja spakovali u kutije i uklonili", istakla je Farkaš, zahvaljujući se vatrogascima koji su kako kaže “ponos Tivta”.

Ona je sa druge strane, zapanjena tako indoletnim odnosom policije prema već drugom slučaju masovnog trovanja životinja na Seljanovu u manje od tri mjeseca.

Naime, ista situacija desila se ovdje krajem avgusta kada je nepoznati trovač takođe po javnim površinama prosuo toksičnu supstanacu od koje je tada uginulo više pasa i mačaka. Nadležni do danas nisu otkrili počinioca iako je on na ovaj način počinio dva krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti – "ubijanje i mučenje žIvotinja", ali i "izazivanje opšte opasnosti" jer je otrovnu supstancu rasuo po javnim površinama kojima se kreće veliki broj ljudi i igra dosta male djece sa Seljanova.

Farkaš ističe da je već tada policiju obavijestila o kakvom se otrovu radi i u kojoj poljoprivrednoj apoteci se on prodaje, ali po njenim riječima, policajci ni tada, a ni danas nisu pokazali interesovanje da se ovim pozabave na pravi način.

Bonus video: