Društvene mreže ne privlače vjerne čitaoce

Oni koji direktno idu na sajt medija provode prosječno tri puta više vremena na tom sajtu, nego kad se informišu preko društvene mreže Fejsbuk
0 komentar(a)
Facebook, Foto: Reuters
Facebook, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.03.2014. 11:22h

Mediji u svetu treba da izgrade jak imidž kako bi privukli vjerne čitaoce na internetu, a ne da se oslone isključivo na društvene mreže, saopštio je danas američki Pju Riserč centar (Pew Research center).

Oni koji direktno idu na sajt medija provode prosječno tri puta više vremena na tom sajtu, nego kad se informišu preko društvene mreže Fejsbuk.

"Fejsbuk i pretraživači su od suštinskog značaja za komentare na neki određeni članak, ali naši podaci ukazuju da je teško izgraditi odnos s tim korisnicima", izjavila je direktorka američkog centra Ejmi Mičel i dodala da su najverniji i najozbiljniji čitaoci oni koji direktno posjete sajt medija koji ih zanima.

Istraživanje je sprovedeno na sajtovima poznatijih medija kao što su Bi-Bi-Si, Si-En-En i Njujork tajms. Većina korisnika interneta koristi tri različita metoda da dođu do medijskih sajtova - direktna posjeta sajtu, posjeta preko pretraživača i posjeta preko neke društvene mreže.

Na mobilnim uređajima, pretraživači se najčešće koriste, jer većina medija nema namjensku aplikaciju za direktan pristup sajtu.

Bonus video: