Kickstarter prikupio milijardu USD investicija, za CG samo 20 dolara za Rudija

Nikola Duletić je želio da prikupi sredstva zapostavljanje specijalnog taga na statuu popularnog Rudija
324 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2014. 13:31h

Za manje od pet godina, Kickstarter, popularni servis za prikupljanje fondacija i finansiranje kreativnih projekata, prikupio je više od milijardu dolara investicija.

Taj servis je osnovan u aprilu, 2009. Peti jubilej će, s obzirom na impresivnu sumu koju je Kickstarter obezbijedio tokom proteklog perioda, sigurno biti dostojno obilježen.

Kickstarter od svih projekata za svoj razvoj i investicije zadržava pet odsto doniranih sredstava, što znači da su dosad zaradili više od pedeset miliona američkih dolara, što je oko 10 miliona po godini.

Statistika Kickstartera kaže da oko 50 odsto onih koji su prijavili svoje projekte uspije da sakupi tražena sredstva: od ukupno 135.306 prijavljenih projekata, tražene iznose je uspjelo da dobije njih 57.121.

Iz Crne Gore je na Kickstarteru sredstva pokušao da dobije samo Nikola Duletić, koji je želio da prikupi sredstva zapostavljanje specijalnog taga na statuu Rudolfa Rudija Karužića u Herceg Novom, kako bi posjetioci tog grada mogli da odmah na Rudijevoj Facebook stranici podijele svoje fotografije snimljene pored popularnog Njunja.

Duletić međutim nije uspio u svom naumu.

Rudolf Rudi Karužić, popularni Njunjo, posljednji je novski oriđinal i dimnjačar. On je do 90-tih bio upečatljiv lik i povod za mnoge šaljive gradske priče i anegdote.

Rudi, jedini registrovani dimnjačar u Herceg Novom je rođen 1926. godine a umro je 90-tih. Dugo se vodio kao živ, jer niko nije matičnoj službi prijavio da je umro...

Galerija

Bonus video: