Crnogorski Telekom: Korisnicima omogućeno da prate potrošnju i plaćaju račune

“Veoma je laka za korišćenje. Korisnik može provjeriti svoju trenutnu kao i potrošnju u prethodnim periodima"
289 pregleda 4 komentar(a)
Dojče Telekom, Foto: Beta/AP
Dojče Telekom, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.02.2014. 12:37h

Crnogorski Telekom pokrenuo je danas novu mobilnu aplikaciju, koja će korisnicima pametnih telefona u Crnoj Gori omogućiti da prate potrošnju, plaćaju i dopunjavaju račune i aktiviraju razne usluge.

Direktor komercijalnog sektora ze rezidencijalne korisnike u Telekomu, Gabor Altmann, rekao je da se radi o najsavremenijoj aplikaciji pod nazivom Telekom ME, sa lijepim dizajnom i superiornim korisničkim iskustvom.

“Veoma je laka za korišćenje. Korisnik može provjeriti svoju trenutnu kao i potrošnju u prethodnim periodima, a može uputiti i razna pitanja i zahtjeve Telekomu. Osim što je servisna platforma, u pitanju je i virtuelno prodajno mjesto gdje možete kupiti naše proizvode i usluge i aktivirati ili deaktivirati razne opcije”, kazao je Altmann.

On je na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljena mobilna aplikacija, rekao da je ona istovremeno i sredstvo plaćanja, što znači da korisnik može platiti mjesečni račun ili parking.

“Ako se parkirate negdje u Podgorici ne morate da brinete o broju vaših tablica, o tome sa kojeg broja telfona želite da platite ili u kojoj ste trenutno zoni. Dovoljno je jedno dugme i aplikacija sve radi za vas”, saopštio je Altmann.

Ukoliko korisnik ima više telefonskih brojeva, može odabrati sa kojeg želi da plati parking.

Aplikacija se preuzima besplatno sa Apple Store-a i Google Play-a.

Prema riječima Altmana, to je inovativno rješenje i najbolja aplikacija te vrste u Crnoj Gori.

“Uzevši u obzir njen dizajn i funkcionalnosti možemo reći da je ona konkurentna sličnim aplikacijama u evropskim okvirima”, naveo je Altmann.

Menadžer Odjeljenja za razvoj i integraciju softvera u Telekomu, Pero Bogojević kazao je da je aplikacija dostupna svim korisnicima mobilnih operatera u Crnoj Gori.

“Pri samoj registraciji aplikacija će automatski da odredi da li je u pitanju naš korisnik ili neki drugi”, rekao je Bogojević.

Aplikacija se, kako je kazao, besplatno preuzima sa on line prodavnica, nakon čega je potrebno da se korisnik registruje.

“Može da se prati potrošnja za svaki od brojeva korisnika. Putem aplikacije možete platiti neke od neplaćenih računa. Plaćanje je jednostavno, a podržane su sve kreditne i debitne kartice”, objasnio je Bogojević.

Prema njegovim riječima, uz pomoć aplikacije korisnici mogu detaljno da prate sve stavke potrošnje i za mobilni i fiksni broj, a imaju i uvid u stanje na prepaid računu.

“Aplikacija takođe pruža uvid u neplaćene i plaćene račune i preko nje se mogu aktivirati e-bill ili druge usluge”, saopštio je Bogojević.

Korisnici nakon registracije mogu jednostavno kreirati svoj profil i pridružiti mu sve brojeve telefona koje ima u fiksnoj i mobilnoj mreži Telekoma.

Bonus video: