Microsoft predstavio OneDrive

Ovaj inovirani servis, do skoro poznat pod imenom SkyDrive, pruža mogućnost korisnicima da na jednom mjestu čuvaju fotografije, video zapise i dokumente
1 komentar(a)
Microsoftov OneDrive, Foto: Screenshot
Microsoftov OneDrive, Foto: Screenshot
Ažurirano: 19.02.2014. 15:23h

Kompanija Microsoft danas je objavila globalnu dostupnost besplatnog servisa OneDrive. Ovaj inovirani servis, do skoro poznat pod imenom SkyDrive, pruža mogućnost korisnicima da na jednom mjestu čuvaju fotografije, video zapise i dokumente, istovremeno im omogućavajući lak i jednostavan pristup sa bilo kog uređaja i bilo kog mesta.

Novi OneDrive nudi sve ono što su korisnici voljeli kod SkyDrive-a, ali i nove, unaprijeđene opcije za dijeljenje video sadržaja, kao i aplikacije za Windows Phone, iOS, Android i Xbox. OneDrive nudi 7GB besplatnog prostora za skladištenje podataka ili, na primjer, više od 7.000 fotografija.

Pored kompatibilnosti sa drugim platformama i jednostavnog pristupa, OneDrive omogućava korisnicima da zajedno rade na dokumentima, a da ne moraju fizički da budu jedni uz druge. Opcija OneNote je najpogodniji način za hvatanje važnih bilješki, kojima možete uvijek pristupiti, sa gotovo bilo kog operativnog sistema.

Jedna od novih opcija koje nudi OneDrive uključuje i automatski backup kamere na Androidima, pružajući korisnicima ovog operativnog sistema mogućnost da jednostavno prebace video zapise i fotografije sa Androida na druge uređaje.

Opcija dijeljenja fotografija direktno sa servisa na društvene mreže poput Facebooka, svakako jeste jedna od najpopularnijih opcija OneDrivea.

„Kada korisnik uzme svoj telefon, tablet ili bilo koji drugi uređaj u ruku, želi da svoje fotografije ili bilo koji drugi dokument budu blizu na jedan dodir prstom,“ rekao je Kris Džons, potpredsjednik Microsofta.

Prema najnovijim istraživanjima, najmanje 77% korisnika koji znaju šta su Cloud servisi sve podatke čuvaju isključivo na jednom mjestu – svojim uređajima. Oko 69% njih bi radije izgubilo uređaj nego sadržaj. Sa servisom OneDrive nijesmo primorani da se odlučujemo za jednu ili drugo.

Svojim uspomenama možete jednostvano pristupiti u bilo kom trenutku, sa bilo kog mjesta i bilo kog uređaja.

Bonus video: