Sony prodao više od 5 miliona PS4 za manje od tri mjeseca

I Microsoftov Xbox One može se pohvaliti odličnim brojkama (od 31. decembra 2013. do sada prodali su preko tri miliona konzola)
59 pregleda 1 komentar(a)
Sony PS4, Foto: Progressbar.com.au
Sony PS4, Foto: Progressbar.com.au
Ažurirano: 18.02.2014. 10:08h

Kompanija Sony nedavno se pohvalila impresivnim brojkama otkrivši da su u posljednjih 13 sedmica prodali nevjerovatnih 5,3 miliona konzola Playstation 4.

Inače, nije novost da je "četvorka" zabilježila dosad najveću prodaju u istoriji te kompanije, a naklonjeni su im mediji koji Sony sve češće proglašavaju pobjednikom u trci konzola nove generacije, piše Index.hr.

I Microsoftov Xbox One može se pohvaliti odličnim brojkama (od 31. decembra 2013. do sada prodali su preko tri miliona konzola), ali teško je da će uspjeti prestići PS4.

U Sony-jevom saopštenju stoji da bilježe jak rast prodaje širenjem konzole na nova tržišta.

"Presrećan sam što je tako velik broj kupaca nastavio da bira PS4 kao najbolje mjesto za igru i kroz praznično razdoblje. Posljednje statistike pokazuju da je PS4 u januaru bio najbolje prodavana konzola u SAD-u", rekao je Endrju Haus iz Sony-ja.

Bilo kako bilo, obje konzole se prodaju odlično, a stručnjaci tvrde da bi Sony i Microsoft, do pojavljivanja novih modela, mogli dostići brojku od 100 miliona prodatih primjeraka.

Bonus video: