Viber prodat Japancima za 900 miliona dolara!

Viberovu bazu od 300 miliona korisnika u 193 zemlje Rakuten želi da iskoristi za bolje pozicioniranje na svjetskom tržištu
4 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2014. 11:44h

Rojters je objavio da je postignut dogovor između kiparskog Viber Media Ltd i japanskog Rakuten Inc o akviziciji Vibera za oko 900 miliona dolara.

Japanski Rakuten bavi se poslovanjem u domenu interneta i nada se da će akvizicijom Vibera uspjeti da ga brzo raširi i među korisnicima na rastućim tržištima, sa velikim potencjalom.

Sem toga, Viberovu bazu od 300 miliona korisnika u 193 zemlje Rakuten želi da iskoristi za bolje pozicioniranje na svjetskom tržištu, na kojem već ima oko 200 miliona korisnika. Nema dodatnih informacija o tome šta za korisnike znači ova promjena, ali pretpostavlja se da će sve nastaviti da funkcioniše na uobičajeni način.

Rakuten, koji se nadmeće sa Amazonom i Yahooom, u Japanu ima uspješnu mrežu za onlajn kupovinu. Ova kompanija već je vlasnik veb sajta za onlajn leksikone Pinterest i kanadskog proizvođača elektronskih čitača knjiga Kobo. Rakuten je u 2013. godini udvostručila profit na 427 miliona dolara.

Prije ove najave šuškalo se da Viber želi da kupi kineski WeChat.

Galerija

Bonus video: