Kolašin: Restrikcije vode ukinuće tek nakon obilnijih padavina

Najviše trpe prigradska naselja, mještani tvrde da se nadležni ne pridržavaju plana isključenja
66 pregleda 2 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 20.11.2018. 07:21h

Višesatna isključenja vode u više prigradskih naselja u Kolašinu nastaviće se i narednih dana. U preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ objasnili su da je manjak vode uzrokovan, prije svega, dugotrajnim sušnim periodom i da redovno vodosnabdijevanje za sve korisnike može biti uspostavljeno samo nakon obilnijih padavina.

„U zavisnosti od situacije na terenu, znaćemo na koji način će biti nastavljene restrikcije. Apelujemo na potrošače da racionalno troše vodu i smanje potrošnju“, kazali su u tom preduzeću.

Zbog nestašice vode trpe najviše prigradska naselja, dok je u centru grada obezbijeđeno redovno vodosnabdijevanje. U poslijepodnevnim i noćnim satima bez vode su, naizmjenično naselja Gornji Pažanj, Bakovići, Drijenak, Biočinoviće, Smajlagića Polje i Dulovine.

Iako iz „Vodovoda“ redovno obavještavaju o terminima restrikcija vode, mještani u tim naseljima tvrde da se nadležni ne pridržavaju plana isključenja. Za sada su isključenja predviđena od 16 do do 24:00 odnosno, od 21:30 do 6:30 sati.

Iz odborničkog kluba Demokrata tražili su od izvršne vlasti da odgovori na pitanje zbog čega je „u gradu voda, kako zovu Kolašin zbog četiri fabrike za flaširanje vode, neophodno da se svake jeseni za jedan dio potrošača uskraćuje reovno snabdijevanje“.

Bonus video: